01/01/2021 PO SLOVENIJI

PO SLOVENIJI

Novoletno potovanje po naši Sloveniji. Preko širnih ravnic, kjer sonce išče svoj odsev v rečnih strugah, skozi hribe in gore bomo poiskali skrivnosti in lepote narave. Kratek postanek ob majhnem obalnem zalivu in le korak višje, nad podzemnimi biseri, nas bo pot zapeljala preko slikovitih vinogradov, oljčnih nasadov in sadovnjakov do živahne prestolnice. Slišali bomo šepet vetra, ki stoletnim visokim orjakom pripovedujejo zgodbe naše domovine.Bogati videoarhivi turističnih centrov in agencij bodo obogatili naše potovanje. Z željo po svetli prihodnosti, ki nam v up prinaša novo leto, vas vabijo, da jih obiščete tudi v živo.

Film smo predvajali 1. januarja 2021, ob 17. uri, na ePosavje TV, na FB strani Pihalni Orkester Krško in ePosavje.com.

V filmu se bomo spomnili enega naših največjih projektov v lastni produkciji, ki je svojo premiero doživel 13. aprila 2019 in imel še šolske uprizoritve 4. in 6. marca 2020.
Tokrat smo za vas pripravili šolsko, skrajšano verzijo projekta, ki traja 40 minut.

Sprehodili se bomo po štirih turističnih regijah: Termalna Panonska Slovenija, Mediteranska in Kraška Slovenija, Alpska Slovenija ter Ljubljana in Osrednja Slovenija. Spomnili pa se bomo tudi nekaj ključnih dogodkov in mejnikov naše države ter se spomnili na pomembnost slovenskega jezika, športa, kulture in družbe nasploh.Zgodovina nas uči, sedanjost je za delo in zorenje, prihodnost pa za sanje, cilje in hrepenenje.

Z vami delimo tudi nekatere odzivi poslušalcev po premieri leta 2019:

Vlasta Marn: Vrhunsko! Uzivali smo! Cudovito glasbeno, vizualno in tudi poucno potovanje po nasi lepi domovini. Bravo ekipa!

Mani Gerjevič: Čestitke PO, skladateljem in seveda poseben poklon Darji za odličen projekt!

Petra Rep Bunetič: Prekrasna zamisel, prelestno glasbeno potovanje, izjemno vse in vsi. Bravo in hvala.

Jožica Naraglav: Res je bilo cudovito. In res vredno ogleda za osnovnosolce.

Anita Kiraj (dirigentka Gasilskega pihalnega orkestra Loče):Včeraj sem bila na odličnem koncertu Pihalnega orkestra Krško. Koncert je ponudil glasbeni sprehod skozi slovenske regije in tudi zgodovinski pregled dogodkov. Vse skupaj je odlično moderiral Ivan Lotrič, v ozadju pa so se predvajale prekrasne slike in videi različnih regijskih značilnosti.Redkokdaj me zagrabi domotožje, včeraj pa se mi je pri krasnih slikah Gorenjske ob spremljavi glasbe bratov Avsenik kar malo zarosilo oko (beri: jokala kot dež ☔). Čestitke vsem nastopajočim, ki ste s svojim trudom pripomogli k izvedbi takšnega projekta – lahko ste zgled ostalim amaterskim orkestrom po Sloveniji.P. S.: Pihalni orkester Krško je pripravil zanimivo ponudbo za šole:”V načrtu za leto 2020 ima naš orkester izvesti predstave za šole. Prepričani smo, da je program dobro zasnovan, poučen in primeren za učence druge in tretje triade ter za srednjo šolo. Zato smo na naš koncert že povabili predstavnike okoliških šol, da si predstavo ogledajo z namenom, da izberejo naš projekt kot enega izmed tistih, ki si jih bodo ogledali v prihodnjem šolskem letu.

Svetlana Jovič: Bili smo priče nepozabnega dogodka. Vse pohvale.

Stanislava Preskar: Iskrene cestitke za super dogodek. Enkraten scenarij. Ker ima celotna prireditev tudi domoljubno noto, predlam da organizirate ta koncert tudi po pokrajinah ki so bile prikazane v koncertu. Bravo, bravo in lp.

O projektu si lahko preberete tudi na naši spletni strani: https://godbakrsko.si/2019/04/13/po-sloveniji/

Dodaj odgovor

0:00
0:00