03/12/2020 JOŽE HABINC – S SRCEM ZA KRŠKO

JOŽE HABINC – S SRCEM ZA KRŠKO

3. decembra 2020 bi svoj 80. jubilej praznoval človek, ki je v drugi polovici 20. stoletja in v začetku 21. stoletja s srcem prispeval k razvoju mesta Krško in celotne krške občine, predvsem pa je nesebično razdajal svojo energijo za lepše in kakovostnejše življenje v Krškem.

Gospod Jože Habinc, večkratni predsednik sveta Krajevne skupnosti (KS) mesta Krško, občinski svetnik, član številnih delovnih teles in organov, sindikalist, predsednik delavskega sveta in tudi politični funkcionar, častni krajan KS mesta Krško, med drugim tudi športni funkcionar in dolgoletni predsednik Društva izgnancev Krško, predvsem pa človek z velikim srcem, se je žal poslovil leta 2014.

Krško kot velika ljubezen

Tako v mestu Krško, ki ga je sam poimenoval za svojo veliko ljubezen, kot širše je Jože Habinc z neumornim delom in predanostjo pustil velik pečat. Bil je pobudnik, organizator in izvajalec številnih aktivnosti in projektov, predvsem pa je znal povezovati vse, ki so si želeli razvoja.

Za njegov velik prispevek k razvoju lokalne skupnosti je na pobudo svetnika Dušana Šiška Občinski svet Občine Krško sprejel sklep, da si v Gaju zaslužnih občanov svoje obeležje zasluži tudi g. Jože Habinc. Obeležje bo v gaju zaradi trenutnih razmer postavljeno v začetku prihodnjega leta.

Dodaj odgovor

0:00
0:00